Archive for February 6th, 2008

Η υπόσχεση

February 6th, 2008

Μου είχες υποσχεθεί ότι θα πάμε μαζί διακοπές. Κάποτε.

Πως θα μπούμε στη θάλασσα χεράκι-χεράκι, πως θα αγκαλιαστούμε κάτω από το νερό και θα τυλιχτούμε ο ένας γύρω από τον άλλο, σαν τις πλεξούδες.

Μου ‘χες πει ότι έστω κι ένα καλοκαίρι θα ήταν δικό μας. Σε αυτή τη ζωή.

Ποτέ δε μου το χάρισες. Ποτέ δε μου το τραγούδησες.

Κι εγώ τώρα σκέφτομαι τα Χριστούγεννα, ξανά.

Θέλω να ξανάρθουν. Να σε έχω αγκαλιά πάνω στο στήθος μου.

Να ‘μαστε ξαπλωμένοι ελαφρά στη φλοκάτη και τα σώματά μας να ‘ναι ευτυχισμένα.

Να ΄χω αναμμένα τα κεριά μες στις γυάλες με το νερό και τα φωτάκια στα τζάμια να αχνοφέγγουν κοκκινωπές σπίθες.

Να σε κερνάω όλη μου τη δύναμη κι εσύ τα χάδια όλων σου των ζωών.

Κάποτε

Ποτέ

Υπόσχεση

Don’t mind me…

February 6th, 2008

Είναι η ώρα μου.
Ε ναι λοιπόν, είναι η στιγμή να μαλακιστώ και εγώ, έτσι για αλλαγή. Ξεκαθαρίζω ότι γουστάρω απόλυτα τους άντρες. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Και τις μηχανές, και τις σοκολάτες και το κρασί γουστάρω θα μου πεις, οπότε;

Πάμε με γνώμονα το ότι μου αρέσουν τα αγοράκια! Θα καταλάβεις πιο κάτω. Για τώρα… εισέπνευσε μαλακό βαμβάκι.

Ανοίγω-κλείνω μάτι και ρουφάω τη λάμψη που αφοδεύει η τηλεόραση και η οθόνη του υπολογιστή μου. Ένα εκνευριστικό άσπρο φως, που εάν είσαι στα πρόθυρα της μέθης, καταντά ένα αρρωστημένο παράσιτο που θυμίζει γραφείο τελετών, γραβάτες, μονοκόμματα κοστούμια, μανδύες των τρελών.
Σκέφτομαι και ναι, είναι αλήθεια, που να πάρει. Ο άντρας δε θα θυσίαζε ΠΟΤΕ τον ύπνο του για σένα.

Κάποτε τα είχα με έναν τύπο, Υδροχόο. Αστείο είναι τώρα που το σκέφτομαι το ότι εγώ ταίριαξα με αυτό το ζώδιο. Ερωτικά και μόνο, εννοείται έτσι; Όσους μήνες τα είχαμε το κάναμε με έναν και μόνο τρόπο: από πίσω! Η χαρά του νεροκουβαλητή. Έλα ρε συ, έτσι φαντασιώνεσαι ό,τι θες. Δες το κι από μένα. Δε χρειάζεται να φιλήσεις, να κοιτάξεις, να μιλήσεις σε εκείνον.

Τελοσπάντων, ο τύπος ΈΝΑ καλό το είχε: είναι ο μοναδικός άντρας με τον οποίο έχω κάνει «σχέση» και δεν μπορούσε να κοιμηθεί εάν δεν ξάπλωνα δίπλα του. Ποτέ ρε παιδί μου δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Και το θεωρούσα την υπέρτατη απόλαυση παύλα ικανοποίηση. Εγωιστική πάντα! Ξέρω πολύ καλά, πως κανένας άντρας δε θα χαράμιζε τον ύπνο του. Όχι για μένα, για ΚΑΜΙΑ. Γιατί είστε ζώα. Σε αυτό είστε, κόφτο.

Ο τύπος λοιπόν, έπεφτε για ύπνο και με άφηνε στο σαλόνι γύρω στις 03:00 να ακούω μουσική μέσα στα αφτιά μου και να κοπανιέμαι. Να φοράω τα λευκά πουκάμισά του και να τραγουδάω στις σκιές μου.

Κι όμως, κατά τις 05:00 που βαριόμουν κι αποφάσιζα να ρίξω το σώμα μου δίπλα του, με έναν μαγικό τρόπο, ξυπνούσε σα να μην είχε κοιμηθεί ποτέ, άπλωνε τα χέρια, με άρπαζε, μου έλεγε ένα νυσταλέο «άργησες!» και κοιμόταν βαθιά! Αλλά ξυπνούσε… Με περίμενε… Είχα γραφτεί στο υποσυνείδητό του… Δίπλα του…

Τώρα πες μου και το άλλο που το έχω έγνοια τελευταίως. Κι ας με μαλώνει η Μαλίνα: είσαι παντρεμένη; Έχεις υπάρξει; Χρόνια σε «σοβαρή σχέση»; Πως στο διάολο αντέχεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τον ίδιο άνθρωπο; Χωρίς να φλιπάρεις, να έχεις νεύρα από το πουθενά, να ξεσπάς, να μη θες να σε αγγίξει, να θες να τον μαλώσεις σα 3χρονο; Πως άντεξες; Πως αντέχεις; ΠΕΣ ΜΟΥ!

Και μετά πες μου πόσο γουστάρεις τον εαυτό και την ελευθερία σου.

Πηγή εικόνας: www.thespiderawards.com

If I die before I wake…

February 6th, 2008

Αν πεθάνω…

Αν πεθάνω θέλω να με πετάξεις στον αέρα, όσο πιο μακριά, όσο πιο ψηλά αντέχει η χούφτα σου.

Θέλω να δώσεις νέα ζωή σε όλα μου τα όργανα, τα φθαρτά και χρησιμοποιημένα. Σε όλα, εκτός από το πράσινο μάτι μου. Αυτό, μην τολμήσεις να το κλείσεις. Γιατί θέλω να συνεχίσω να βλέπω. Άφησέ το όπως το βρήκες. Εκεί, στην άκρη, σα δυο παλάμες ενωμένες, σα δάκρυ, σα χείλια, σα βαρκούλα.

Άσε το μάτι να αναπνέει, να αιστάνεται γύρω του και δώσε το μαζί με την ψυχή μου στις στάχτες.

Κάψε με, μόνο μη με θάψεις. Μη με βάλεις κάτω από κρύα χαλίκια, ρίζες, σβώλους, κοπριά και σαπίλα. Άφησέ με να ανέβω. Να συνεχίσω το ταξίδι μου. Μακριά από δω, πολύ μακριά…

Τίναξε τα φτερά μου κοιτάζοντας τη δύση του φεγγαριού κι άσε με να πέσω μαλακά μέσα στον αέρα, στο φως, στο νερό, στο χέρι ενός πλάσματος που θα με κουβαλήσει με μεγάλη προσοχή παραπέρα.

Στην επόμενη ζωή, στο επόμενο φιλί, στο επόμενο σώμα, όνειρο, θέλω.

Ανέβα με γρήγορο πέδιλο στο βουνό που όλα τα βλέπει και περίμενε να κοιμηθεί ο ήλιος. Περίμενε να κουραστεί και η σελήνη κι όταν τα δυο στοιχειά ξανασυναντηθούν, στο μπλε φως, πια, άφησέ με. Δώσε μου πάλι χρόνο, γεύσεις, τα δάχτυλά μου πίσω.

Κι όπως θα ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα, θα καθρεφτίζονται στη σκόνη σαν τις φτερούγες του αετού, που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, για να πάρουν ώθηση και να δώσουν ύψος και κλίση. Έτσι και τα βλέφαρα χαμηλώνουν και ξανασηκώνονται, για να καθαρίσει το γυαλί του ματιού, να δει τα πράγματα ξανά, ξανά, ξανά…

Μη με θάψεις, πέταξέ με σε ό,τι δεν μπορείς να δεις.


Πηγή εικόνας: www.motorcyclistonline.com