Archive for August, 2008

Το μαγαζάκι τ’ουρανού

August 29th, 2008

Τεντωμένο σκοινί.

Με δέσαν εκεί πάνω, μετέωρη, ανάμεσα σε σκόνη, σωματίδια και λάμψεις που κατρακυλάνε στο τζάμι του ουρανού.

Και προσπαθώ να γραπώσω σκέψεις. Να σταματήσω τις σκέψεις μου, να τις προσέξω, να τις γυαλίσω λιγάκι παραπάνω και να τις ξαναβάλω στη θέση τους. Να τους δώσω μια, να στροβιλιστούν, να πάνε στο παρακάτω ράφι. Να ‘χω κι εγώ καινούργιες!

Δες αυτόν το φωτεινό τροχό πώς μπουσουλά.

Δες και το στεφάνι γύρω από τη μέση μου πώς με κάνει κούνια-μπέλα, όταν πιέζομαι γιατί νοιάζομαι. Όταν υποφέρω επειδή μπλέκομαι.

Με ανθρώπους…

Πηγή εικόνας: poivre.deviantart.com

Γιατρέ μου, η γάτα μου τρελάθηκε!

August 28th, 2008

Help… I need a vet, or my pills or… my cat back!

Από τότε που γεννήθηκα είχα πάντοτε γάτα. Είχε η μητέρα μου πριν με γεννήσει, από παιδί έφερνα στο σπίτι και πάντα τις λάτρευα, δενόμουν μαζί τους, τις εκπαίδευα, νοιαζόμουν. Και πάντα, πλην μίας φοράς, κεραμιδόγατες. Πανέξυπνες, άγριες, άτακτες, πανέμορφες.

Τους τελευταίες 10 και κάτι ψιλά μήνες, πήραμε με τον άντρα δυο γατάκια, κατάμαυρα. Το «δικό» μου είναι το Ματάκι. Ατίθασο, τελείως μούρη, που ακούει απόλυτα στο όνομά του, που καταλαβαίνει πολύ καλά, που ανοίγει πόρτες και τηλεόραση και που γενικώς, μας έχει ξενυχτήσει πολλά βράδια.

Η ψύχωσή μου με τις γάτες, ως εκ τούτου, είναι γνωστή. Ε, τόσα χρόνια με γάτες στο σπίτι, νομίζω ότι θεωρούμαι δίκαια γατόφιλη.
Τόσους μήνες λοιπόν, έχουμε βρεις τις ισορροπίες μας με τα γατιά. Είναι ώρες-ώρες σα να έχεις μωρό στο σπίτι, αλλά δεν παραπονιόμαστε. Μέχρι σήμερα!

Γιατί το γατί μου τρελάθηκε, γιατρέ. (θα στα πω και προσωπικά…)

Τα στειρώσαμε, όπως έχω κάνει και με τις προηγούμενες «δίμετρες θεές» μου. Μετά φύγαμε διακοπές και το διακινδυνεύσαμε. Τις αφήσαμε μόνες σπίτι με μπόλικο νερό και τροφή. Επιστρέψαμε, βρήκαμε το σπίτι στη θέση του και τα γατιά να μας μιλάνε, ευτυχώς! Δεν είχαμε αντίποινα. That is until now.

Και τώρα, λοιπόν, το Ματάκι έχει τρελαθεί. Συνεχώς φεύγει από το σπίτι. Αφήνουμε ανοιχτά εμείς, για να αερίσουμε και να αεριστούμε και οι ίδιοι, και τσουπ, δίνει απροκάλυπτα πλέον έναν πήδο κι έξω! Εντάξει, ότι είναι κυνηγόγατο, με φοβερό σώμα και μάτι (!), το ξέρουμε, αλλά έχει αλλάξει τελείως. Δεν κάθεται με τίποτα. Μπαίνει για λίγο, κλέβει χάδια και νερό και πίσω στη μαμά-φύση!

Γιατρέ μου?

Δοκίμασα, να την «κλειδώσω» στο δωμάτιο όπου την κρατάω τη νύχτα, δοκίμασα και να την αφήνω να φεύγει χωρίς να της φωνάζω. Μάταια. Το γατί για κάποιο λόγο θέλει να είναι έξω. Της αρέσει και δεν ξέρω πως θα μπορέσει να ξαναγίνει σπιτόγατα, ώστε μόλις πάμε Πατήσια, να μην κινδυνεύει να πηδήξει σε κάνα φωταγωγό ή… στην Πατησίων κυνηγώντας περιστέρια. Μη γελάς!

my-black-cat.jpg

Ποιος μου ‘κλεψε τον ιστό μου;

August 27th, 2008

Ιστός… οίστρος… σκιά, τρίγωνα.

(Πηγή εικόνας: giverny-impression.com)

Δεν έχω κέφι σήμερα. Η ψυχή μου μεταμορφώθηκε σε κοιμισμένο νούφαρο και ξάπλωσε πάνω σε φυσαλίδες γυάλινες. Ταξίδεψε τόσο μακριά από μένα.

Ετοιμαζόμαστε με τον άντρα για την τελευταία, μεγάλη μας μετακόμιση. Αυτής της σεζόν, τουλάχιστον. Να πάμε σπίτι μου. Στο δικό μου σπίτι… εκείνο που δοκίμασα για ελάχιστες ώρες τον Δεκέμβρη; Κι έκτοτε ζω Ηλιούπολη; Ε, σε αυτό. Που ούτε απόλαυσα ποτέ. Κι έτσι αυτό το σπίτι, που έχει ήδη οικειοποιηθεί τα πράγματά μου, θα είναι και ουσιαστικά σπίτι μας.

Σκέψη που ήταν να πραγματοποιηθεί κάτι μήνες πριν. Τότε που, ακόμη και να σε παντρευτώ μετά από 3 βδομάδες γνωριμίας ήμουν ικανή. Διότι για μένα, μόνο έτσι έχει «νόημα» ο γάμος. Στην τρέλα, στο αυθόρμητο πάνω, πριν προλάβεις να σκεφτείς τι έχεις να κερδίσεις, να χάσεις, να δώσεις, να κλέψεις, να συνειδητοποιήσεις ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!

Ε λοιπόν, αφού μας σκέπασαν τα ξωτικά μας όλο αυτό το διάστημα και μας έχτισαν γερό κουκούλι, είπες (!) να το κάνουμε κι αυτό. Κι έτσι σήμερα, πήγαμε σπίτι μου, πήραμε χαρτί, μολύβι και μέτρο κι αρχίσαμε να προσθέτουμε και να αφαιρούμε εκατοστά, χιλιοστά, σχήματα και βάθη, έπιπλα κι εγωισμούς!

Για να δούμε… θα το πιάσεις τούτο το νούφαρο για μένα; Είμαι πολύ περίεργη…

Πηγή εικόνας: nyclovesnyc.blogspot.com

Choco-sick!

August 26th, 2008

Έδωσα ρέστα σήμερα και η μέρα δεν έχει πάει ακόμη για ύπνο. Που σημαίνει ότι μπορεί να το παρακάνω… κι άλλο!

Μου ήρθε η περίοδος. «Καλά» μέχρι εδώ; Είναι από κείνες τις μέρες που αιστάνομαι κάπως. Λίγο ασταθής, λίιιιγο έτοιμη να εκραγώ –αλλά αυτό κι αν είναι σύνηθες-, λίγο αδύναμη, άκεφη, χωρίς διάθεση να φάω κι άτονη.

Δεν παίρνω ποτέ φάρμακα για την περίοδο. Never did never will, hopefully. Κι ούτε πονάω ιδιαίτερα. Την πρώτη μέρα, τα γνωστά τσιμπήματα/πονάκια κι αυτό είναι όλο. Και κυρίως, εκείνο το εκνευριστικό συναίσθημα του να μην ξέρεις τι θες!!! Απίστευτο……….

Κι έτσι σήμερα χάρισα τη μέρα στον εαυτό μου. Δεν έκανα τίποτα απολύτως. Κι όλο το απόγευμα βλέπω ξένες σειρές στην On και χώνω στη χαρά μου σοκολάτες. Μακρόστενες και τετράγωνες, σβούρες και λευκές, με γέμιση και κρύες.

Είμαι άρρωστη (και) με τη σοκολάτα, αλλά πραγματικά σήμερα το παράκανα. Κι έχω να το κάνω αυτό αρκετά χρόνια. Έτσι. Να τρώω και στο τέλος να μη θέλω άλλο.

Κάποιος να με πάρει αγκαλιά τώρα.

Πηγή εικόνας: littlegreen.typepad.org

Βγάλ’το κινητό από την πρίζα!

August 25th, 2008

Τα βάλαμε τα κεφάλια μέσα ή όχι; Επιστρέψατε; Για να πάρω παρουσίες. Είχα καιρό να φτιάξω παιχνιδάκι κι έτσι, με ανάλαφρη, ΑΚΟΜΗ, διάθεση –γιατί θα βαρύνει οσονούπω- είπα να σκαρφιστώ θέμα σαν μπαλόνι.

Δε θέλει σκέψη καμία, ούτε έρευνα, ούτε καν να σηκωθείτε από τη θέση σας. Το κινητό σας θέλω. Τόσο απλά.

Δείξτε μου το κινητό σας! Όχι το απέξω, εκτός κι αν το γουστάρετε. Αλλά το από μέσα! Το theme που έχετε διαλέξει αυτό τον καιρό.

Εγώ σας μοστράρω και το έξω και το μέσα, μια και ήταν “ειδική παραγγελία” –αφού είναι… ληγμένο αλλά εμένα τώρα μου ήρθε. Το απέσυρε η Ericsson (W300i), αλλά ο άντρας το εντόπισε και μου το χάρισε. Το μέσα νομίζω, για όσους με διαβάζετε πως θα καταλάβετε, ότι λέει πολλά για μένα…

Outside ->

celly.jpg

Inside ->

open.jpg
Προστάζω! Δείξτε μου τα κινητά σας: μάνα, Μάνια, Έλενα, Μανώλη, αγγελάκι, Βάσκες και Μαλινάκι.

Bye-bye δάδα

August 24th, 2008

Συμφωνική, κλασική μουσική παίζει από το πρωί ο Μιντιακός Πίθηκος, με ένα δίωρο διάλειμμα για την τελετή λήξης της Ολυμπιάδας του Πεκίνου. Με μία λέξη: μπλιαχ. Με τρεις; … Volunteer or ELSE! Lol
(ελληνιστί: γίνετε εθελοντές, αλλιώς…)

Το ‘χουν δυσκολία να κάνουν καλές τελετές λήξης; Δηλαδή μόνο οι έναρξης πρέπει να είναι εκπληκτικές; Εμείς, μεταφέραμε το γλέντι της παραλιακής στο Ολυμπιακό. Ο Γιμού που είχε πραγματική έμπνευση στην έναρξη, το ΄ριξε έξω αυτή τη φορά. Τι βαρεμάρα, τι στρατιωτίλα, τι μπαχαλάκι, τι κιτς, τι… PLAYBACK! Τραγούδησε ο Placindo? Ναι καλά… Κι εσύ μπορείς! Beijing, Beijing… Θαρρώ πως ήταν η χειρότερη Ολυμπιάδα ever. Οργάνωση; Δεν ήξερες τι ώρα θα δείξει τι. Ίσως να μην τη σχεδίασε καλά η Κίνα λόγω διαφοράς ώρας. Ίσως πάλι η ΕΡΤ να μην είχε καλή πληροφόρηση, μια κι από το πρόγραμμά της, δεν καταλάβαινες ποτέ τι ώρα θα μεταδοθεί το τάδε άθλημα. Εκτός κι αν είχε μόνο ένα ανά ζώνη. Ο ήχος της ΕΡΤ (εικάζω ότι ευθύνεται η δημόσια τηλεόραση) ήταν απαράδεκτος. Ειδικά κατά τη διάρκεια της λήξης, μάλλον είχαν ξεχάσει τα μικρόφωνα ανοιχτά τα ξυπνοπούλια κι έτσι είχαμε μονοφωνικό ήχο. Ειδικά στα τραγούδια έκανε μπαμ. Και νόμιζα ότι κουφάθηκα. Όσο για το μουσικό κομμάτι των τελετών και στην έναρξη μα και στη λήξη, ήταν απλώς κακές οι επιλογές. Για το δυναμικό, το budget, το χρόνο, την οργανωτικότητά τους, οι Κινέζοι μπορούσαν και καλύτερα. Είναι δυνατόν να αλλάζεις την ώρα που θα διεξαχθεί ένας αγώνας, όταν η Ολυμπιάδα έχει ήδη ξεκινήσει; Δεν επεκτείνομαι όμως, γιατί ειλικρινά δεν ξέρω ποιος πταίει στο συγκεκριμένο. Το Πεκίνο ή η ΕΡΤ… Οπότε, όποιος διαφωνεί, ας πάρει πένα και χαρτί.

Εκείνα τα ευρήματα που με εντυπωσίασαν σήμερα ήταν, ο πύργος της Βαβέλ, τα λουλούδια που άνθιζαν από ανθρώπινες τροχαλίες και φυσικά, τα ποδήλατα-φωτεινές ρόδες.

Οπότε, τσαντίστηκα, το έκλεισα, συνέχισα την κλασική μου ακρόαση (Haendel τώρα) και σε λίγο φεύγω για γεύμα έξω.

Καλή Κυριακή Φτερά μου…

Πηγή εικόνας: sheeriethefay.deviantart.com

Το κορίτσι που έψαχνε με χρυσή πυξίδα

August 23rd, 2008

Συνήθως εκεί πηγαίνουμε για να σαβουριάσουμε, με αλκοόλ κυρίως, μια και το κρασί του είναι πειραγμένο και με έναν αλλόκοτο τρόπο… εθιστικό! Μέχρι να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα!!!

Ε λοιπόν, εκεί μας μάζεψες. Ένας-ένας σου ήρθαμε με δωράκια, αγκαλιές και την ευχή μας, την οποία αφήσαμε πάνω στο κεφάλι σου. Α, ρε Μαλινάκι. Εγώ ένα γουρουνάκι τσιμπητό σου έφερα, μια φιλία τοσοδούλα μοβ και τα αστέρια μου που σου άφησα στο τετράδιο. Αν κατάφερες ποτέ να βγάλεις τα γράμματά μου… Α, ναι. Να μην το ξεχάσω. Και τον ΑΝΤΡΑ σου έφερα. Κοσμοϊστορικό γεγονός. ΚΑΙ πρόσθεσε το ονοματάκι του κάτω από το δικό μου, στην αφιέρωση. Κι αυτό μέγα γεγονός. Είπαμε, δε γράφει ποτέ!

Όμορφα ήταν στη γιορτή σου. Κόσμος ευχάριστος, σκεπτόμενος κι εσύ να δοκιμάζεις φουλάρια και ούζα, τυροπιτάκια (μου το ‘φαγες το τελευταίο!) και τα φιλιά των φίλων.

Μαλαματένια.

Μενεξεδιά το καλλιτεχνικό.

Μαλινάκι, το δικό μου. Έτσι σε είπα σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Έτσι σε γράφω πάντοτε.

Να τους μαζέψεις βρε όλους τους αστερίες, τους ολόφρεσκους, που σου φέραμε χτες βράδυ. Να τους φυλάς και να τους συμβουλεύεσαι όποτε έχεις ανάγκη.

Από μένα, όπως σου έγραψα: θα είμαι εκεί. Σε ευχαριστώ για τη γενναιόδωρη βραδιά. (κι ο άντρας συμφωνεί…)

Πηγή εικόνας: www.nicewallpapers.info

Περάστε από το ταμείο, κύριε!

August 22nd, 2008

Χτενίζω, κοιτάζω, τρέχω, βάφω, διορθώνω, σουλουπώνω, φιγουράρω, καθρεφτίζω, προσφέρω, περπατώ, ξεθάβω, τιμώ, πετώ και πετάω!

Πετώ και ΠΕΤΑΩ………………………………………………………..

Τι να σε χρεώσω ψυχή που δεν κρύβεσαι, που δε χωράς και που δε με χωράς;

Τι να χρεώσω στις ανάσες που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τα σκαλιά, ακούραστα ως τώρα;

Μέσα-έξω πόνος. Μέσα-έξω ύπαρξη. Μέσα-έξω νότες. Μέσα-έξω αύρα, βλέπω, θέλω, αισθήσεις, ταξίδια σε ό,τι δεν μπορώ (και δε θέλω) να αποδείξω.

Πηγή εικόνας: foureyes.deviantart.com

don’t talk to strangers!

August 21st, 2008

Το δίνω απόψε σε όσους βλέπουν την ψυχή τους…

“Don’t talk to strangers” από Dio φυσικά! I’m danger – I’m the stranger… I am MASTER

Το μπαστούνι

August 21st, 2008

Σταχύς ανεμοστρόβιλος με τεράστιες δαγκάνες στο περίβλημά μου για να πετσοκόβει ό,τι αντέχει, ό,τι μένει, ό,τι ζει για να δημιουργεί.

Κοίτα τώρα που έχτισες πάνω μου πολιτεία δαιδαλώδη, άσχημη πολύ, βέβηλη. Κοίτα πώς τσιμέντωσες το γκαζόν που κάθε πρωί χτένιζε η γλώσσα μου. Τα κατάχρυσα χαλιά που μέσα τους τύλιγα εσένα και τις αδυναμίες σου.

Ένα νούφαρο απέμεινε να κοιτά μέσα από τις χαραμάδες του τυφλού τζαμιού. Να κοιτά τις πατημασιές που αφήνουν τα χέρια μου όταν σκαρφαλώνουν εκεί μέσα…

Πηγή εικόνας: xtwistoffatex.deviantart.com

Next »