Η λίστα με τα ψώνια

demon March 14th, 2008

Σκέφτομαι πως το στέμμα της ζωής τα μετρά αυτά που δίνει. Κι αυτά που τελικά παίρνει πίσω. Κι αν είναι ευτυχισμένη και γεμάτη, η στέκα αυτή γυαλίζει. Φωτίζει το πρόσωπο, την ύπαρξη.

Η μαμά χρόνος τείνει την παλάμη της. Κι εσύ πάνω της γράφεις στόχους κι όνειρα.

Και που και που ο χρόνος επιστρέφει σα προσεκτικά ραμμένο μα οξύθυμο σάλι, να δει τι έκανες και τι άφησες πίσω. Τι ξέχασες να κάνεις στη ζωή σου.

Κι αν τα σημαντικά τα αμέλησες, σου ρουφά τα λεπτά από το στόμα, σου συμπιέζει το οξυγόνο και σε παρακινεί σχεδόν δολοφονικά να τελειώσεις ό,τι ξεκίνησε(ς) μέσα σου.

Έτσι κάπως, νομίζω, γίνεται και στις σχέσεις μας. Τις ερωτικές, τις φιλικές, στη δουλειά, το σπίτι, το εγώ.

Αν αρπάξεις την παλάμη της μαμάς χρόνου και γράψεις πάνω της, έχεις κάνει τη λίστα σου. Κι έχεις συγκεκριμένους μοναχά κόκκους άμμου για να ενηλικιώσεις ό,τι γέννησες.

Κι εμείς τώρα. Βάλαμε τόσα μπρος. Ονειρευόμαστε και λέμε κάθε βράδυ τα ίδια. Ταξίδια, νέο σπίτι, το project μας, μια αφοσίωση που ορέγεται στόχους, κίνηση, δυναμική. Η δική μας κλεψύδρα θα γυρίσει σύντομα. Και η παλάμη θα έρθει να τεντωθεί επιδεικτικά στο τέλος, όταν πια σωθεί κι ο τελευταίος κόκκος, να δει τι φιλήσαμε και τι φτύσαμε.

Πόσο χρόνο έχουμε άραγε;

Πηγή εικόνας: www.jmg-galleries.com

14 Responses to “Η λίστα με τα ψώνια”

  1. Dr_Pakoon 14 Mar 2008 at 4:05 am

    Να μην μετράς αυτά που σου δίνει η ζωή… να τα εκτιμάς και να τα χαίρεσαι, σαν να είναι οι θησαυροί όλου του κόσμου…
    Νομίζω πως ξέρεις πολύ καλά πόσο χρόνο έχετε : μια ζωή… και αν είσαστε τυχεροί, μπορεί και πιό πολλές…
    Τα φιλιά μου, listed…

  2. Συβίλλαon 14 Mar 2008 at 10:38 am

    Dr Pako ίσως έχεις δίκιο… όμως πώς να γίνει που κάπως έτσι πορευόμαστε…
    Από την άλλη βέβαια, κάποιες τέτοιες λίστες βοηθούν να ξεκαθαρίσουμε και τη σκόνη που μαζεύεται κατά καιρούς στη ζωή μας, σαπρόφυτα και παράσιτα που μας βαραίνουν και να πάμε παρακάτω καθαροί και ζωντανοί δεν μας αφήνουν.

    Πραξικοπηματικά ίσως, με καλή όμως διάθεση ζητώ άδεια να συνεχίσω την … Ero(t)ica.

    Κι επειδής τυγχάνει να είμαι πάααααααρα πολύ ευγενική Συβίλλα, αν άδεια δεν πάρω, εγώ τα kinky stuff μου… δεν τα γράφω. Αμ πως!!!

  3. Όναρon 14 Mar 2008 at 11:17 am

    Ξέρεις τί με ανησυχεί περισσότερο σε αυτά που έγραψες; Ότι κατανοείς κι εσύ ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και πρέπει να προλάβουμε χωρίς απαραίτητα να τρέξουμε. Τη χρυσή τομή σε αυτό εγώ δεν την βρήκα ακόμα κι έτσι αποφεύγω να το σκέφτομαι. Εσύ όμως το προσεγγίζεις χωρίς να δίνεις στο τέλος έναν επίλογο, χωρίς συμπέρασμα. Το αφήνεις να αιωρείται. Είναι κι αυτός ένας τρόπος διαχείρισης. Καλημέρες.

  4. demonon 14 Mar 2008 at 1:25 pm

    Στις πολλές ζωές ποντάρω, Πάκο. Όχι επειδή δε με φτάνει μία, αλλά επειδή είναι εξαιρετικό να είσαι ερωτευμένος και ν’αγαπάς συνάμα. Από την άλλη, δε μετρώ ό,τι μου δίνει η ζωή. Εκείνη το κάνει!
    τα φιλιά μου, sober?

  5. demonon 14 Mar 2008 at 1:28 pm

    Καλώς ήρθες Συβίλλα. Κοίτα να δεις που σε άντρες απευθύνθηκα, γυναίκες το πήραν πάνω τους. Με τσαμπουκά και θηλυκότητα! Φυσικά και να παίξεις. Όπως σου ‘ρχεται.
    Υ.Γ. Ρε μπας και την επόμενη φορά να καλέσω γυναίκες;

  6. demonon 14 Mar 2008 at 1:31 pm

    Καλημέρες πολλές και ηλιόλουστες, Όνειρο. Πέραν του ότι ο χρόνος κινείται σαν τον θάνατο, ύπουλα και παντοτινά, θεωρώ ότι έχουμε συγκεκριμένο χρόνο για να κάνουμε τα πράγματα που επιλέγουμε εμείς. Γιατρό, υποχρεώσεις, ταξίδια, να κλείσουμε υποθέσεις κλπ. Αν το αφήσουμε όλο αυτό το χάος από οκνηρία ή για άλλους λόγους, θα έρθει κάποια στιγμή πολύ δυσάρεστη…

  7. Vassiaon 14 Mar 2008 at 4:15 pm

    Είναι λυτρωτικό να απλώνεις μία άδεια παλάμη και όταν την ξανανοίξεις να είναι γεμάτη κόκκους.
    Ακόμη με εκείνους που αφήνουν ίχνη.

    Demon Καλησπέρα
    :-)

  8. Dr_Pakoon 14 Mar 2008 at 4:17 pm

    “θεωρώ ότι έχουμε συγκεκριμένο χρόνο για να κάνουμε τα πράγματα που επιλέγουμε εμείς. Γιατρό, υποχρεώσεις, ταξίδια, να κλείσουμε υποθέσεις κλπ”
    Αν με βάλεις σε λίστα υποχρεώσεων, θα σε σκοτώσω!
    (Είδες που σου είπα? σε “πιάνω” κάπου κάπου…και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτή η λίστα αφορά στο επόμενο ΣΚ…).
    Τα φιλιά μου, προφητικά…

  9. pencilandon 14 Mar 2008 at 5:02 pm

    Δυστυχώς μια ατέλειωτη λίστα παλεύω και γω αυτές τις ημέρες.
    Καλησπέρα σας!

    (Συγγνώμη για την εξαφάνιση, αλλά μερικές φορές “τυχαίνει” και πέφτουν πολλά μαζί: σπασίματα χεριών, βλάβες αυτοκινήτων, διακοπές της ΔΕΗ, επισκέψεις ξεχασμένων - μα εντελώς - συγγενών και βεβαίως πτώσεις μετεωριτών. Ευχαριστώ που ρωτάς, ναι η κόρη μου (13 χρ.) είναι καλύτερα. Εμείς οι άλλοι όχι, γιατί εκτός των παραπάνω πρέπει και να την ντύνουμε, να την κάνουμε μπάνιο, να την ακούμε να γκρινιάζει και βεβαίως να την εμψυχώνουμε επειδή το αριστερό της χέρι είναι πρώτη φορά στο γύψο και κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με μίνι συντέλεια του κόσμου - τουλάχιστον του δικού της.)

  10. demonon 14 Mar 2008 at 8:07 pm

    Γεια σου Βάσια. Για μένα, που είμαι κομματάκι οκνηρός άνθρωπος, είναι κινητήρια δύναμη συχνά η προθεσμία του χρόνου. Όσο για την προθεσμία της ζωής… δε φαίνεται να με φοβίζει.

  11. demonon 14 Mar 2008 at 8:09 pm

    Το επόμενο Σ/Κ θα τα κάνουμε όλα. Να εύχεσαι μονάχα να έχει σούπερ καιρό. Για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε κατά νου και εμείς και… εμείς!
    τα φιλιά μου αλκοολικά

  12. demonon 14 Mar 2008 at 8:11 pm

    Ας είναι και η τελευταία φορά, Μολυβούπολη. Άλλωστε εκτός από το χέρι, εσείς είστε ο κόσμος της. Και θέλει πάντα την προσοχή σας!
    σε φιλώ
    Υ.Γ. Wow, δε βλέπω κάνα σχόλιο για το erotic game!

  13. Gote-engelon 14 Mar 2008 at 8:26 pm

    Δεν υπάρχει χρόνος ;)

    Το ανακαλύψαμε στη νεορομαντική περίοδο…

    Ο χρόνος ιζ νοτ εξισταμπλ…

  14. demonon 14 Mar 2008 at 9:32 pm

    Don’t know what you got til it’s gone. Cinderella. Να το αφιερώσω;

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply