Φοράνε φακούς επαφής οι γάτες;

demon December 10th, 2007

Το γατί τρελαμένο. Κυνηγά τον δείκτη του mouse πάνω στην οθόνη. Πέντε λεπτά, δέκα… Επιληψία παθαίνουν τα ζώα από παρατεταμένη χρήση video games; Το βλέπω και ζαλίζομαι εγώ. “Γατούλι δε γίνεται έτσι. Δεν μπορώ να παίξω Star Wars Empire at War” σκούζεις από δίπλα. Ναι, νομίζεις ότι χέστηκε το γατί αν ο Νταρθ Βέιντερ ή ο Λουκ Σκάιουοκερ κατάστρεψαν ο ένας το στόλο του άλλου. Το μόνο που θέλει εκείνη, είναι να πάψεις να σέρνεις αυτό το άσπρο pointer στην οθόνη μπροστά της. Δεξιά-αριστερά, διαγωνίως, κάτω, παραδίπλα.

Κι όσο σε βλέπω να παίζεις ατάραχος τη βλακεία σου με τα διαστημόπλοια, τα εκατομμύρια αστέρια, τις εκρήξεις, τους διαστημικούς σταθμούς και τους στόχους που άλλοτε γίνονται κόκκινοι κι άλλοτε πράσινοι, τόσο διαολίζομαι. Είναι δυνατόν ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος να ασχολείται με… μπούρδες; Μπουμ, μπουμ κι άγιος ο  θεός. Ένα ανούσιο πράγμα, που τελικά ακόμη κι εσύ μετά το σαραντάλεπτο, το βαριέσαι φρικτά. Να σου δώσω τουλάχιστον ένα από τα adventures μου, να το απολαύσεις. Να ‘χει και νόημα. Να εξερευνήσεις, να ανακαλύψεις, να μαζέψεις αντικείμενα, να τα ενώσεις και να τα χρησιμοποιήσεις. Ναι, ναι, κορόιδευε. Το ξέρω ότι έχει χρόνια να βγει καλό adventure. Είναι για τους λίγους. Για όσους έχουν υπομονή. Γι’αυτό κι εγώ τα αγοράζω μαζεμένα, ώστε να έχω να παίζω, γιατί βαριέμαι κι εύκολα. Και γιατί άμα αρχίσω ένα παιχνίδι που αξίζει, δεν κοιμάμαι μέχρι να το τελειώσω. Τρεις μέρες maximum. CSI θες;

Συγνώμη παρασύρθηκα. Δε θα πονέσουν τα μάτια της γάτας μετά από τόσο στενή παρακολούθηση; Έχει κολλήσει τη μουσούδα της στην οθόνη και νομίζω ότι θα λιποθυμήσει. Κι άμα χαλάσουν τα ματάκια της; Γυαλιά φοράνε οι γάτες; Δε νομίζω ε; Εμ, φακούς επαφής ίσως; Έλα δεν είναι τόσο τρελό πια.

Μάλιστα. Τώρα περάσαμε στα αθλητικά. Έχεις ανοίξει το site του sport fm και διαβάζεις. Τον ήπιε ο Άρης. Γκούχου γκούχου. Είναι και η μόνη ομάδα που σε πονάει. Όχι, να χαρείς. Μη μου ανοίξεις ξημερώματα συζήτηση για μπάλα. Είτε είναι του μπάσκετ είτε του ποδοσφαίρου, ποσώς με ενδιαφέρει.

Το βαριέσαι ΚΑΙ αυτό μετά από κάνα 5λεπτο. Κι αφού ξαπλάρεις άνετος-άνετος στον καναπέ, βάζεις Mega. Τι να ‘ναι αυτό, σειρά ή ταινία; Με σειρά μοιάζει. Και με αυτή θα κλείσουν πολύ γρήγορα νομίζω τα μάτια σου και η ανάσα σου θα βαρύνει.

Θα σε παλέψω αύριο.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply