Archive for March 27th, 2008

Κρύο φιλί

March 27th, 2008

(Πηγή εικόνας: www.basehead.org)

Ήθελα να γράψω για σχέσεις – πάλι- ή για σκέψεις. Αναρωτιόμουν αν έπρεπε να γράψω για φιλίες ή μοιχείες! Και κάπου στο δρόμο είπα να τα αφήσω όλα κι απλώς να χυθώ στο «χαρτί».

Μίλαγα με μια καλή φίλη χτες στο τηλέφωνο. Μια καινούργια φίλη, περίεργη ίσως –μα μη με ρωτήσεις γιατί είσαι περίεργη-, αλλά ευαίσθητη μάλλον όσο εγώ. Ανακάλυψα θησαυρό! Ανακάλυψα πού σκαλώνει το πράγμα με τον άντρα, της είπα περιχαρής. Και είναι κάτι που δε διορθώνεται.

Είναι κάτι που… έτσι είναι ο άλλος και ούτε να του προκαλέσεις μπορείς την αλλαγή ούτε και να τον πιέσεις.

Με θεωρεί δεδομένη! Ναι. Δεν είναι ότι θεωρεί εμένα, ακριβώς, δεδομένη. Αλλά την παρουσία μου στη σχέση, δίπλα του, την ύπαρξή μου εκεί.

Και κάπως έτσι ανακάλυψα και γιατί εγώ κατορθώνω να κρατήσω ζωντανό τον έρωτα και το ενδιαφέρον του άλλου. Γιατί απλούστατα δεν τον θεωρώ διόλου δεδομένο. Ούτε καν ότι θα ξαπλώσω το βράδυ δίπλα του και το επόμενο πρωινό θα ανοίξω τα μάτια μου και θα τον δω.

Και κάθε μέρα, κάνω πράγματα μικρά ή μικρότερα για να διεκδικήσω τον άλλο και να τον κερδίσω.

Αυτό συμβαίνει κι αυτό γίνεται.

Ο άντρας για κάποιο μυστήριο λόγο κι ενώ έχω φύγει, έχω πείσει, έχω αποδείξει ότι είμαι ατίθασο πλάσμα, έχει φορέσει τα γυαλιά της καθημερινότητας κι αφού έχουμε «κλειδωθεί» ως ζευγάρι και με βλέπει δίπλα του καθημερινά στο γραφείο, στο σαλόνι, στο κρεβάτι, στις βόλτες, στο περπάτημα, δεν ανησυχεί πια τόσο. Όχι μη με χάσει, αλλά μήπως εξαϋλωθώ. Ξέρει ότι μπορεί να φύγω. Εκείνο που δε φοβάται είναι μήπως δεν είμαι εκεί! Το μυαλό του μπλοκάρει έξω αυτή τη σκηνή!

Ναι, με πειράζει, με εκνευρίζει και ξέρω ότι δεν αλλάζει αυτό. Γιατί έτσι είναι.

Ξέρεις τι άλλο; Πάω να κάνω ένα τσάι. Θα σου πω μετά.

Για βόλτα στη Χαλκίδα, χωρίς βροχή

March 27th, 2008

Για Ναύπλιο λέγαμε, στην Αρκίτσα κατασταλάξαμε και τελικά… Χαλκίδα it is. Μη με ρωτήσεις πως και τι. Αυτό αποφάσισαν… οι άντρες!

xalkida.jpg

Ξυπνήσαμε 09:30 το πρωί της Κυριακής να ετοιμαστούμε. Εγώ είχα επιστρέψει το προηγούμενο βράδυ στις 04:30 από Ψυρρή και ήμουν μια ομορφιά σκέτη. Υγραμένα μάτια από τους καπνούς των «βρώμικων» και τους τεκέδες στα μπαρ.
Ξύπνησα όμως και το κυριότερο; Σηκώθηκα!!! Εμ, εκεί είναι το θέμα : )

Ετοιμαστήκαμε, πήραμε την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αρχική στάση τα πρώτα διόδια, όπου και ήταν το ραντεβού στις 11:00 με τα παιδιά. Τρεις μηχανές αυτή τη φορά, 5 καβαλάρηδες.

Ο Γιώργος ήταν μπαφιασμένος κι έσκασε το νέο: «Παιδιά δεν πάμε πουθενά, μου κάηκαν τα φρένα!». Τι λες τώρα. Πως έγινε αυτό πάλι; Ok. Έμεινε του κάηκαν τα πίσω φρένα, γιατί έμεινε από τακάκια, γιατί δεν πήγε ποτέ του να τ’αλλάξει! So much for that! Πάει το V-Strom. Δεν πειράζει, και με μπροστινά φρένα πας μέχρι τη Χαλκίδα.

Σε 3 λεπτά έφτασε και ο έτερος Γιώργος με το FZX 750 και τα λάστιχα να καίνε την άσφαλτο. Burn out ολκής. Άντε, τελευταίο «μεγάλο» ride της «γριάς»!

Σε 1 λεπτό και μετά τις επιβεβλημένες καλημέρες και τα γρήγορα κους-κους, ήμασταν στον «Σείριο», σταθμό… ανεφοδιασμού στην εθνική. Ένας πρώτος καφές για να ανοίξει το μάτι των αντρών, μια και τα θηλυκά ήμασταν άνετες σήμερα στην πίσω σέλα.

Στη διαδρομή είδα το τρενάκι -μόνο 6 βαγόνια;- να αφήνει τη σκιά του στα καταπράσινα δέντρα. Είδα μικρά χωριά πάνω στο βουνό να κρύβονται καλά πίσω από την ομίχλη. Κι είδα και τα σύννεφα να κάνουν συμβούλιο: να συγκρουστούμε και να παίξουμε με τα νεροπίστολά μας ή θα μαλώσει ο μπαμπάς Ουρανός; Ευτυχώς δεν έβρεξε. Γιατί την Κυριακή ο καιρός ήταν πολύ ύπουλος. Και το meteo βγήκε σωστό…

Γαμώτο, χάσαμε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσικλετών στα Μέγαρα. Εμ αφού ξέχασε ο άντρας να ρωτήσει…
Χαλκίδα ήταν όμορφα και μετά από καμιά ώρα άρχισε να ανοίγει και ο καιρός. Ηλιοφάνεια μεν, αλλά αυτός είναι και ο καλύτερος καιρός για περπάτημα. Δεν ιδρώνεις, δεν κρυώνεις. Απλώς, δροσιά.

Πήρα τηλέφωνο τη Μαλίνα να μου πει πού να κάτσουμε να τσιμπήσουμε μεζέδες. Ανεβήκαμε στο κάστρο του Καράμπαμπα, βγάλαμε φωτογραφίες και τα αγοράκια δεν παρέλειψαν να… μαρκάρουν την περιοχή τους εκεί πάνω!

castle.jpg

Το απογευματάκι είχαμε επιστρέψει Αθήνα. Στο γυρισμό, ένα πεϊνιρλί στη Δροσιά ήταν ό,τι έπρεπε για να γεμίσουμε τα πειναλέα από τον καθαρό αέρα στομάχια.

Υ.Γ. Όσο είμαι συνεπιβάτης, θα λατρεύω όλη την τελετουργία που περιλαμβάνουν τα διόδια. Βγάζω τα ψιλά από την τσέπη του μπουφάν, που μοιάζει με πανοπλία, τα δίνω στον εισπράκτορα, παίρνω την απόδειξη, μας εύχονται «καλή διαδρομή!», περιμένεις να βάλω γάντια και… προχωράμε. Ναι, είμαστε ζευγάρι και ναι, ταξιδεύουμε μαζί!