Archive for January 23rd, 2008

Σκύψε!

January 23rd, 2008

Έχω τα νεύρα μου. Ναι, ΠΑΛΙ!

Στην περίπτωση τη δική μου, η κακή μέρα σίγουρα από το πρωινό ξύπνημα φαίνεται. Αρχίζω την κάθαρση-αυτοψυχανάλυσή μου, ευθύς αμέσως.

Ξάπλωσα γύρω στις 08:00. Δε νύσταζα καθόλου, μα κρύωναν απίστευτα τα πέλματά μου και μου είχες λείψει. Είχα βάλει πλάνο: θα ερχόμουν να σε αγκαλιάσω, να χαϊδέψω το κωλαράκι σου, να σε πάρω μάτι να κοιμάσαι και μετά, θα επέστρεφα στο θρόνο μου!

Σου άφησα λοιπόν ένα pink e-mail για να το διαβάσεις κάποια στιγμή σήμερα και σου ‘ρθα. Μέσα στον ύπνο σου, με άγγιξες, με κουκούλωσες με κοιμισμένη, υγρή τρυφερότητα, με ρώτησες αν είμαι καλά. Σου ‘πα πως ήρθα απλώς να σε φιλήσω και θα ξαναφύγω γιατί δεν έχω ύπνο. Μου ‘σφιξες το χέρι και μου ζήτησες να μείνω κοντά σου 5 λεπτά.

Και φυσικά, κοιμήθηκα. Κοιμηθήκαμε ενωμένοι.

Κάποια στιγμή στις 09:30 λοιπόν, ξύπνησα αγριεμένη από τις γάτες που χάλαγαν τον κόσμο. Η “κόρη” μου, το Ματάκι, ήθελε χάδια και προσοχή. Μη χέσω. Είπαμε 08:00 κοιμήθηκα. Έλεος.

Και κάπως έτσι, σου φώναξα γιατί δεν πήγες ΕΣΥ κοντά της -λες και είναι μωρό- και γιατί ΕΣΥ ξέχασες να κλείσεις την πόρτα προς το σαλόνι. FUK

Παρακάτω; Ανοίγοντας την μπαγκαζιέρα, ξέχασες να μου βγάλεις τα γάντια μου. Και μετά, έκανες κωλιά χωρίς να με ρωτήσεις! Και μετά…

Στην τράπεζα που πήγαμε να βάλεις χρήματα στο λογαριασμό σου για την πληρωμή του server σου, ο υπάλληλος κάπνιζε. Και κάπως έτσι, από έναν και μόνο άνθρωπο είχε γίνει ανυπόφορος ο χώρος πρωινιάτικα. Και να μην το είχα κόψει πέρσι, πάλι θα με ενοχλούσε το τσιγαράκι κι ο καπνισμένος χώρος, πρωί-πρωί, πίστεψέ με.

Στη διαδρομή προς το νέο μου σπίτι, είδα δυο μπάτσους. Γωνία Γαλατσίου με Βεΐκου υπέβαλλαν τα μαλακισμένα σε αναγνώριση στοιχείων έναν δύσμοιρο Πακιστανό. Όχι, ο Πακιστανός δεν είναι δύσμοιρος, οι μπάτσοι τον κάνουν, ξεφτυλλίζοντάς τον. Γιατί με πείραξε;

Πέραν του ότι είδα μπάτσους, γαμώ το κέρατο που δεν έχω, πρωί-πρωί; Γιατί οι τύποι το παίζαν καμπόσοι κι έκαναν την αναγνώριση φορώντας τα κρανάκια και τα περιλαίμιά τους! Ούτε διαρρήκτες να ήταν. Αυτοί το καταλαβαίνω γιατί δε βγάζουν τα καλύμματα από το πρόσωπό τους εν ώρα δουλειάς…

ΧΑ!

Μετά, στην Πατησίων, ένα παπί πήγε να χτυπήσει μια γιαγιά και η Τροχαία έφτασε μέσα σε 3 λεπτά. Wow, για τυρόπιτες απέναντι ήταν;

Και του νεαρού του έκαναν ανάκριση χωρίς καν να… βγουν από το βαν!!! Ω ναι. Αυτό θα πει: να σου κλίνω το ρήμα “βαριέμαι”;

Κι επειδή το να δεις μπάτσο μια φορά τη μέρα, άντε πες είναι “τύχη”, το να δεις 3 όμως είναι πραγματικά “γαμώ την τύχη μου”, τέλειωσα όπως-όπως τις δουλειές μου κι επέστρεψα σπίτι σου.

Κι απλώς χαίρομαι που σε έχω! Και που με ανέχεσαι.

Πηγή εικόνας: www.imageshack.us

Κι εσύ ψάρευες στην Πανσέληνο…

January 23rd, 2008

Περπατούσα ασθμαίνοντας. Είχα γραπώσει το χέρι σου και σχεδόν σε είχα αφήσει να με τραβολογήσεις προς το λόφο. Μα κι εσύ Άνω Ηλιούπολη βρε παιδί μου; Χάθηκαν οι ισιάδες;

Δε μίλησα, δεν παραπονέθηκα.

Κι όσο περίμενα να ζεσταθεί η μηχανή, είχα στρέψει το κεφάλι προς τον άπειρο ουρανό και κυνηγούσα την επιφάνεια του φεγγαριού, της ολόγιομης σελήνης, που σαν την αράχνη είχε κατέβει απόψε αρκετά χαμηλά.

Γύρισα το κεφάλι προς τον Βορρά. Είδα μια γυναικεία σιλουέτα να έχει σχεδόν κρεμαστεί από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας. Τίναζε σεντόνια. Βραδιάτικα…

Λίγο πιο κάτω, στ’αριστερά, ένας τύπος βρισκόταν έξω από ένα κατάστημα με δολώματα και είδη ψαρέματος. Σχεδόν στην άσφαλτο, κρατούσε ατσούμπαλα ένα επαγγελματικό καλάμι, με το οποίο ψάρευε αέρα κοπανιστό!

Σε μια υποτυπώδη πλαταιίτσα ένας μπόμπιρας είχε καβαλήσει το κατακόκκινο ποδηλατάκι του και βάζοντας στόχο ένα δέντρο, έκανε τη μάνα του πολλές φορές να καρδιοχτυπήσει.

“Μανώλη… Μανώλη! Όχι το δέντρο παιδί μου”. Τώρα τι να πεις.

Και στο Pet Shop, ακριβώς απέναντι από εμάς, η κοπέλα με το ψιλόλιγνο κορμί και τις αστείες αφέλειες, κατέβαζε τα ρολά, ενώ κρατούσε από το λουράκι το κουτάβι της.

Μια νύχτα, μια ζωή.

Όσο για τη δική μου (τη ζωή όχι τη νύχτα!), την έχω κόψει εδώ και 3 μήνες στα δυο.

Από τη στιγμή που επέστρεψα από Σαντορίνη, μπήκα σπίτι σου κι επένδυσα στην αισθητική και το χώρο σου. Επειδή με άφησες, σχεδόν μου το ζήτησες. Είπαμε πως κανένα βράδυ δε θα κοιμηθούμε χώρια. Και 3 μήνες τώρα και κάτι πολύ ψιλά, κατοικώ σπίτι σου, στην Ηλιούπολη.

Πάνε τα Εξάρχεια, πάει το δικό μου το σπίτι. Τσάμπα η μετακόμιση δηλαδή και ο ενθουσιασμός.

Κι ενώ απλώς φιλοξενούμενη είμαι εδώ μέσα, μ’αυτά και μ’αυτά, 3 μήνες έχω σχεδόν γίνει κάτοικος… Άνω Ηλιουπόλεως. Damn.

Σε μια γειτονιά που δεν μπορείς να είσαι φτωχός, γιατί εδώ είναι ανατολικά προάστεια. Ψάχνω από την Πρωτοχρονιά μια πολύ φτηνή ψηστιέρα για να κάνω κάστανα. Εδώ έχει μόνο ψηστιέρες από 35 ευρώ και πάνω. Μωρέ έλα σε μας να δεις…

Και πλούσιος και φτωχός μπορείς να είσαι. Και οι ψηστιέρες; Με 10 ευρώ είσαι πασάς!

Γαμώ την Ηλιούπολη, γαμώ τη ζωή μου που είναι κομμένη στα δυο. Γαμώτο…

‘Ολα μου φταίνε ξαφνικά. Ίσως να βαρέθηκα.

Γιατί η σελήνη να είναι τόσο μακριά; Όλο το βράδυ να καβαλάω το μηχανάκι μου, δε την φτάνω.

Ποιος άτιμος κόλλησε το φεγγάρι τόσο ψηλά; Μια σκάλα!!!

άντε καληνύχτα -σιγά-σιγά.

Πηγή εικόνας: www.imageshack.us

Ο ήχος του χρόνου

January 23rd, 2008

Ναι, μπορούμε να προκαλέσουμε πράγματα γύρω μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι γεννημένοι μάγοι, κι άλλοι που είναι μάντεις.

Άνθρωποι που είναι ξωτικά, κι άλλοι που υπάρχουν ως νεράιδες, σε αυτή τη διάσταση.

Υπάρχουν και οι δαίμονες, αλλά και οι Θάνατοι.

Από νωρίς πίστεψα πως ήμουν ξεχωριστή. Δε θα αναλύσω τις σκιές από τα σημάδια, διότι τότε αυτό θα γίνει και ο “τάφος” μου, θαρρώ. Ένα αμιγώς εγωιστικό, εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό κείμενο. Όχι ότι δεν είμαι εγωκεντρική. Βαθύτατα!

Λοιπόν…

Εν πάσει περιπτώση, από πολύ μικρή, τα μάτια μου τρυπούσαν το βλέμμα του απέναντι. Κάρφωνα αχτίδες στα σωθικά του άλλου και του έκλεβα ατάκες, σκέψεις, ζωή.

Έβλεπα όνειρα κι όπως αποκωδικοποιούσα ό,τι θυμόμουν και αντιλαμβανόμουν, συνέβαιναν πραγματάκια που “κολλούσαν”.

Σκεφτόμουν πρόσωπα και ερχόντουσαν κοντά μου.

Με θύμωναν πρόσωπα και τους συνέβαιναν πράγματα.

Ποθούσα και είχα. Μα πονούσα. Πολύ. Και κάποια στιγμή καταρράστηκα και ξόδεψα. Έχασα. Θυσίασα.

Άλλο.

Έχω πει πως δεν πιστεύω στην τύχη, στο τυχαίο.

Για μένα, τα περισσότερα πράγματα έχουν ένα λόγο που συμβαίνουν. Κι αυτός είτε αποδεικνύεται άμεσα, αναλόγως πώς έχεις ερμηνεύσει εσύ αυτό που “είδες”, είτε σχετικά σύντομα.

Κι όλα δένουν, μπαίνουν σε μια σειρά. Και χαίρεσαι που συνεργάστηκαν ένστικτο, διαίσθηση, παρουσία και μαγεία. Χαίρεσαι που το φάντασμά σου από κει πάνω, έβαλε το χεράκι του και δεν έμεινε απλός θεατής.

Ηλεκτρομαγνητικά κύματα… Θερμότητα… Έλξη… Δύναμη… Αυθυποβολή…  Αύρα… Επιρροή… Πίστη

Πομπός και δέκτης

~

Άλλοι προκαλούν, άλλοι βλέπουν, άλλοι ερμηνεύουν, άλλοι νιώθουν, άλλοι είναι ενεργητικοί και μεταφέρουν, άλλοι φωτίζουν και διαπερνούν, άλλοι χτυπάνε κι άλλοι σκοτώνουν για να κλέψουν τους ήχους του χρόνου.

Πηγή εικόνας: www.imageshack.us