Archive for December 6th, 2007

Να σου δώσω το όνειρό μου;

December 6th, 2007

Ξύπνησα πριν από λίγο. Νόμιζα ότι θα είχε ξεμουδιάσει το σώμα μου, ότι θα είχαν ξεκοκαλώσει οι αρθρώσεις μου. Πίστευα ότι θα είχε επιρροή η αλλαγή ημέρας. Πέμπτη δεν έχουμε; Δεν έφυγε η Τετάρτη ακόμη; Πέμπτη με γέννησε η μάνα μου. Πέμπτη πήρα ζωή.

Κι όμως, μυρίζεις το ίδιο. Αγγίζεις το ίδιο. Ούτε εσύ άλλαξες. Έμεινες στάσιμος όπως το βάρος της μέρας. Κι εξακολουθείς να με κοιτάς σαν υπνωτισμένος. Δεν ξέρεις τι συμβαίνει; Αφού εσύ το προκάλεσες. “Σ’αγαπώ. Με άκουσες;”. Ναι σε άκουσα. Και; Να γυρίσω τον τροχό μόνη; Δεν προσπαθείς να το απαλύνεις. Δε βλέπεις καν. Τι με κοιτάς, ε; Θα βγάλει η γλώσσα σου χρώματα και με φιλάς ή μήπως θα αναπτύξεις διάφανα φτερά στην πλάτη και μ’αγκαλιάζεις;

Και πως θα σβήσει αυτή η γεύση; Θα την πάρει μαζί του το αεράκι της νύχτας; Ή θα ρίξεις από πάνω τα διορθωτικά βοτάνια;

Πως συμβαίνει να με χαστουκίζεις και να μου χαμογελάς; Πως είναι δυνατόν να με χαρακώνεις και να με αγγίζεις; Πως γίνεται να μου ξεριζώνεις την ευτυχία και να απλώνεις το χέρι; Εγώ τι είμαι τώρα;

Το οξυγόνο δεν περνά μέσα από το τζάμι. Και το φεγγαρόφωτο δε φτάνει μέχρι τη γη. Το πόμολο είναι μακριά και τα κρόσια από το χαλί έχουν τυλιχτεί σφιχτά γύρω από τα πόδια μου.

Όλο το δωμάτιο, κάθε γωνιά και ξεφλούδισμα, κάθε γείσο και αέτωμα, κάθε τρύπα και κενό, κάθεται πάνω στην ψυχή μου. Όπως ο πλαστικός φελός ταπώνει το μπουκάλι.

Είσαι δίπλα μου κι όμως δεν κοιταζόμαστε. Ούτε που ξέρουμε τι κάνουμε. Μήπως να ξανακοιμηθώ;

Να ξαπλώσω και να ανοίξω τα βλέφαρα όταν θα μου χτυπήσει την πόρτα η μέρα; Η κανονική, επόμενη μέρα. Η φωτεινή, γεμάτη Πέμπτη. Η Πέμπτη της ζωής μου.

Αφήνω τα κλειδιά πάνω στο τραπεζάκι, τις σκέψεις μου στο πάτωμα, το νυχτικό μου να πέσει στην κουβέρτα και το δέρμα μου στο μαξιλάρι. Ξύπνα με αύριο. Ανασήκωσε τα μαλλιά μου, φύσηξε μέσα στο στόμα μου και βάψε τον αφαλό μου.

Θες ακόμη να μείνω και να στολίσω τους εφιάλτες σου; Θες ακόμη να ξυπνήσω; Θες ακόμη τη ζωή μου δίπλα στη δική σου;

Μαύρη κουκίδα

December 6th, 2007

“Κι οι λέξεις φλέβες είναι

μέσα τους αίμα τρέχει

όταν σμίγουν οι λέξεις

το δέρμα του χαρτιού ανάβει κόκκινο

όπως την ώρα του έρωτα

το δέρμα του άντρα και της γυναίκας”

Αυτό το απόσπασμα από ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, το βρήκα σερφάροντας στο blog της Μαρίας Παναγιωτάκη και το μυαλό μου άνοιξε όπως ο κούκος το πορτάκι του κι άφησε οξυγόνο και ιδέες να μπουν. Απλώς δυνατό. Όπως ιδιαίτερη είναι η γραφή της εν λόγω κυρίας.

~

Δε θέλω τα νύχια μου να τ’ακουμπήσει χώμα. Τα σωθικά τους να γεμίσουν σβολάκια. Θέλω οι αυλακιές στα χέρια και τα δάχτυλά μου να μείνουν ανέγγιχτες από χρόνο και πόνο. Να μείνουν νεανικές, καθάριες, όμορφα ζωγραφισμένες. Να θυμίζουν ζωή και ξεγνοιασιά. Κι όχι δίχτυα γυναίκας που περιμένει κάθε τι το ζωοφόρο να περάσει το κατώφλι της για να το παγιδεύσει και να το κλέψει, σαν τη γριά μάγισσα των παραμυθιών.

Κι όπως απόψε είμαι βυθισμένη στην καρδιά ενός σύννεφου, γκριζαρισμένου και μουντού, καθώς μετρώ τις ήττες της ημέρας, ένα-ένα τα κεράκια στο υδάτινο μπολ, αργοσβήνουν κι ο καπνός τους περνά μπρος από το μέτωπό μου.

Κι όπως πάω να αγγίξω το κίτρινο φαναράκι, όπως ετοιμάζομαι να το πιάσω, να το σηκώσω και να το αφήσω να μου φέξει το κλάμα μου, νιώθω το συρμάτινο δαχτυλίδι που φορώ στον παράμεσο, αυτό που μοιάζει με στιβαρή αλυσίδα, να διαλύεται, να ανοίγει και να χύνεται στο πλακάκι.

Δεν πάει καλά η μοίρα μου απόψε.

Σε αφήνω…

Ράγισμα

December 6th, 2007

“Trial of Tears” \ Dream Theater

broken glassΠηγή: www.thevinetimes.com

Όλοι οι άλλοι είδαν ότι ήμουν θλιμμένη, εκτός από σένα… και μένα! Το είχα ξεχάσει ότι ήμουν. Κι εσύ… δεν το είδες ποτέ.

Πες μου, η αγάπη αρκεί τελικά; Γιατί κάτι μου λέει πως δεν; Αν σ’αγαπώ και μ’αγαπάς όταν τελειώσουν τα χρήματα θα τραβά στην ανηφόρα; Κι όταν θίξω τον εγωισμό σου και σε πληγώσω στα νεύρα μου; Κι όταν σου φωνάξω πάνω στο άγχος μου; Κι όταν σου κόψω τα φτερά και σε κονσερβοποιήσω; Κι όταν σε βαρεθώ;

Πως μπορείς να αγαπήσεις όλες μου τις στιγμές; Δεν μπορείς.

Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να πιστέψεις και να είσαι πιο δυνατός. Να είμαστε πιο δυνατοί από την καθημερινότητα κι από τις ζωές μας.

Πως γίνεται να είναι τόσο εύκολο να βάλουμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας; Να ραΐζουμε τα δάκρυά μας;

Είπαμε πως θέλουμε, πως συμφωνούμε να κάνουμε κάτι από κοινού. Δυο μέρες πριν μου λες να το ξεκινήσουμε από Δευτέρα. Και μόλις χτες μου ανακοινώνεις  σα λαβωμένος, πως δεν είσαι και τόσο σίγουρος ότι πρέπει να το κάνουμε τώρα αυτό. Μου διαμηνύεις ότι ίσως να πρέπει να περιμένουμε, να επιβραδύνουμε.

Πως γίνεται όταν μια σχέση πηγαίνει με 150 χλμ/ώρα, ξάφνου να την γειώσεις, να της τραβήξεις το χειρόφρενο και να την πας στα 50 χλμ/ώρα; Και να μην σπάσουν, να μην αποκολληθούν κομμάτια της; Όπως σ’ένα αυτοκίνητο. Το παρμπρίζ, η μάσκα, το φτερό. Η ενότητα, η εμπιστοσύνη, ο ενθουσιασμός;

Μία σχέση μπορεί να χαράξει από μόνη της πορεία; Να επιβάλλει από μόνη της το ρυθμό; Να απαιτήσει το μέλλον; Πιστεύω πως ναι. Και τι γίνεται όταν οι ένοικοι ξυπνήσουν και δουν ότι η σχέση έχει μπει στον αυτόματο πιλότο κι αρχίσουν να θέλουν να βάλουν κι αυτοί το χεράκι τους; Να τη στρογγυλοποιήσουν, να την επιβραδύνουν, να την εκλογικεύσουν, να την κάνουν  συμβατική, κοινή; Όπως κάνει ο υπόλοιπος κόσμος;

Τη δένουν σε χίλιους πασάλους!

Την κάνουν μωσαϊκό. Τη ραγίζουν, της αρπάζουν τα κρυσταλλάκια, τα χρωματίζουν, τα αναρτούν σε νέο σχήμα κι αφήνουν το φως να της δώσει εκ νέου ζωή. Αμ δε!

Με ρώτησες εμένα αν από τρίγωνο θέλω να γίνω ρόμβος;

Αν από μπλε θέλω να γίνω πράσινο;

Αν από roller coaster θέλω να γίνω τρενάκι;

Αν από ένα θέλω να ξαναγίνω δύο;

Αν φοβάμαι;

broken
Πηγή: www.jacksonglass.co.uk

Παίζουμε;

December 6th, 2007

Πάει ο ένας μήνας, έγινε καπνός κι ετοιμάζομαι να ανάψω το επόμενο φιτίλι! Με αφορμή τα 7 χειροπιαστά αλλά κυρίως τα μη χειροπιαστά πράγματα που έχω ανάγκη στη ζωή μου και τα οποία κατέγραψα στα “Χρόνια Πολλά”, προσκαλώ κάποιους ιντερνετικούς φίλους, να κάνουν το ίδιο.

Να αναζητήσουν και να καταγράψουν τα 7 πράγματα που τους ορίζουν, που τα χρειάζονται, που τα κουβαλάνε μαζί τους, που τους ζωηρεύουν την καθημερινότητα.  Όχι κατ’ανάγκην σε μορφή αντικειμένου. Μπορεί να είναι το γέλιο ή το sex, μπορεί η ιππασία ή ένα τελευταίο τσιγάρο.

Παίζουμε;

Προσκαλώ λοιπόν σε αυτό το κομματάκι αφηρημένο μου παιχνίδι, τους:

lock-heart, μάνα ρέιβερ, tzonako, βοσκό, trelofantasmeni, arlekino, dreamerland