γιατί σε νοιάζει *?*

January 11th, 2009

echo.mp3 – ME!

Να σου πω μια ιστορία; Κοίτα τώρα τι με έκανες να σκεφτώ. Να θυμηθώ.

Τόσα χρόνια που έγραφα σε εφημερίδες και τόσες προσωπικές στήλες που γέμισα με ειδήσεις αλλά και απόψεις, ποτέ μου δε σκέφτηκα ότι με διαβάζει κάποιος. Όχι από υπεροψία. Έτσι απλώς. Δεν έκατσα να αναλογιστώ πως κάποιος πήγε στην τάδε σελίδα, με πήρε στα χέρια του και με έβαλε μες τα μάτια του.

Πόσο μάλλον πως κάποιος αγόρασε την εφημερίδα για μένα.

Ούτε κι όταν έκανα ραδιόφωνο πίστεψα ότι η φωνή μου πετούσε στον ίδιο χώρο με άλλους.

Γι’αυτό και η έκπληξή μου ήταν τεράστια όταν έλαβα τα πρώτα τηλεφωνήματα. Κάποιος εκεί έξω με τσάκωσε! Και ήταν πανέμορφα.

Και φυσικά, μετά από 2 χρόνια διάλειμμα στη δημοσιογραφία κι έναν χρόνο και κάτι που γέννησα την blogosfaira, δεν μπήκα στο περίγραμμα αυτής της σκέψης. Του να θαμπώσω τη ματαιοδοξία μου φυλλομετρώντας. Επισκέψεις, ίχνη από σχόλια και σάλια, τηλεφωνήματα ή δημοφιλίες.

Κι όμως, κάποιες φορές μέχρι σήμερα, έλαβα αποτυπώματα από πατημασιές. Κάποιος με αγάπησε, κάποιος με μίσησε, κάποιος με παρακολούθησε, κάποια με διάβασε πριν πάει για ύπνο, κάποια άλλη θέλησε να μάθει εγώ τι θα έκανα και κάποιος, μόλις χτες, με ευχαρίστησε που γράφω και για εκείνον.

Και τα κοιτάζω αυτά τα γραμματάκια στην οθόνη μου τώρα δα, Κωνσταντίνε, και είναι σα να τον χάιδεψα αυτό τον ιστό από ενέργεια και να μου επέστρεψε κι εκείνος το άγγιγμα.

Είναι τόσο μοναδικό, τόσο ιδιαίτερο, τόσο στιγμιαία απολαυστικό και σημαντικό το να υπάρχεις για κάποιον. Ακόμη, κι αν αυτός ο κάποιος είναι δημιούργημα της φαντασίας σου, η οποία απλώς βαρέθηκε να περιμένει την πραγματικότητα. Την ευκαιρία. Κι είπε να γίνει κατά φαντασίαν μοναδική!

// θέλω να σκάψω ένα μονοπάτι. θέλω να ρίξω εκεί μέσα τη φαντασία μου σα λαγωνικό. θέλω ξανά να γίνω κήπος γεμάτος σταλακτίτες. που κοιμούνται, που κρύβουν ζωή μέσα τους. που αντανακλούν το χρόνο ανάποδα.

να ξαναγίνω ζωή.

check //

Πηγή εικόνας: hanlim.deviantart.com

9 Responses to “γιατί σε νοιάζει *?*”

  1. Gothangelon 11 Jan 2009 at 18:54

    H αγαπημενη μου Lara Croft λεει κατι σοφο:
    I’ll make my own path.
    Και είδες πού έφτασε..
    Φιλιά δικιά μου!

  2. kalynamaon 11 Jan 2009 at 20:45

    Νομίζω πως όταν υπάρχει έστω και μία ψυχή να διαβάζει όσα γράφεις, όταν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος να νιώθει όσα λες με ανάσες γραφής, τότε αυτόματα πετάς μαζί του…

    Μη σταματήσεις να γράφεις και να φανερώνεις τη ψηχή σου.. είναι ότι σημαντικότερο…

    Σε φιλώ..

  3. demonon 11 Jan 2009 at 21:55

    Φιλιά τεράστια, αγγελάκι μου. **

  4. demonon 11 Jan 2009 at 21:56

    Ναι, kalynama. Έτσι με κάνεις να νιώθω. Εσύ και κάποιοι άλλοι άρρωστοι εδώ μέσα : ))) Και σας ευχαριστώ γι’αυτό. Δεν είμαι μόνη ρεεεε.

  5. princesson 11 Jan 2009 at 22:36

    Οταν κολλας την ψυχή σου στο χαρτί, γιατι ασχετα με το θέμα, ακομα και κατα παραγγελια, την ψυχή σου κολλάς, δε σκέφτεσαι ποτε οτι θα την πουλήσεις… Και δεν σκεφτεσαι αν καποιος θα σε διαβάσει, οι λεξεις φευγουνε και γινονται κατι αλλο: κατι δικο σου, αλλα ξεχωριστο απο σενα. Κι αν καποιος αγκαλιασει αυτο το δικό σου το κομματι, δεν ειναι λιγάκι σα να αγκαλιάζει και σενα που το γεννησες;

  6. ΠΡΕΖΑ TVon 12 Jan 2009 at 01:26

    “Είναι τόσο μοναδικό, τόσο ιδιαίτερο, τόσο στιγμιαία απολαυστικό και σημαντικό το να υπάρχεις για κάποιον. Ακόμη, κι αν αυτός ο κάποιος είναι δημιούργημα της φαντασίας σου, η οποία απλώς βαρέθηκε να περιμένει την πραγματικότητα. Την ευκαιρία. Κι είπε να γίνει κατά φαντασίαν μοναδική!”

    ολα μουφα δηλδη!!! αιντε αιντε

  7. demonon 12 Jan 2009 at 04:23

    Έτσι είναι για μένα, μάνα. Ναι!
    Υ.Γ. Να ανησυχήσω όμως που κανείς δε σχολίασε τη φωνή, πριν το κείμενο? …

  8. demonon 12 Jan 2009 at 04:24

    Πρέζα..! Καλή Χρονιά και σε σένα. Συνέχισε…

  9. […] από 4-5 κείμενα, είχα ποστάρει ένα samplάκι με τη φωνή μου. Κανείς δεν το πρόσεξε. Κανείς δεν το […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply