Μετακομίζω και δολοφονώ τους τοίχους σου!

September 13th, 2008

Ετοιμάζομαι για δεύτερη –και μισή μη σου πω- μεγάλη μετακόμιση. Αυτή τη φορά σημαίνουσα όσο και η μισή, που έγινε όταν επέστρεψα από Σαντορίνη, στο σπίτι του άντρα.

Σπίτι είχα. Αμέ! Εξάρχεια. FOREVER.

Η μισή μετακόμιση έγινε λοιπόν όταν επέστρεψα από το νησί του τυχοδιωκτισμού μου. Μπήκα σπίτι σου. Σαν γκόμενα, αρχικά, φαντάζομαι τώρα πια. Ή σαν ένας ενθουσιασμός που είχες αγωνία να δεις πού πάει. Κι όσο περνούσαν οι μήνες, τόσο φόρτωνα τα συρτάρια και τα ντουλάπια σου με πράγματα δικά μου. Κι έχω πολλά, γαμώτο. Πάντα έχω πολλά!

Τον περασμένο Δεκέμβρη έκανα μια μεγάλη μετακόμιση, προσωπική. Άφησα το σπίτι στα Εξάρχεια κι έφερα όλο μου το υλικό βιός Πατήσια. Σε δικό μου σπίτι. Αλλιώς ποτέ δε θα πάταγα Πατήσια. Μπλιαχ. Εξάρχεια και πάλι Εξάρχεια. Πολύ καυσαέριο και κοινοτυπία εδώ… (μακάρι να αλλάξω γνώμη στην πορεία).

Παρά το γεγονός ότι είχα σπίτι, εξακολούθησα κι έμεινα μαζί σου, στο δικό σου, το δικό μας. Ηλιούπολη. Κάτω ακριβώς από το βουνό, τον Υμηττό. Σκατά περιοχή. Εγώ είμαι του κέντρου. Εδώ είναι ωραία μόνο για να περπατάς, να κόβεις βόλτες, να αθλείσαι, να οδηγείς χωρίς να φοράς κράνος!

Πέρασε ο καιρός και σε… 3 μερούλες θα γίνει αυτό που περιμένω 11 μήνες! Καλά, ίσως τα παραλέω. Αλλά, την Τρίτη αν όλα πάνε σύμφωνα με τα γραμμένα του σύμπαντος, αφήνεις επιτέλους την Ηλιούπολη και μπαίνουμε στο σπίτι μας, Πατήσια. Ένα σπίτι που, ενώ το φόρτωσα με τα πράγματά μου, ποτέ δεν το έζησα. Ένα σπίτι που θα είναι ισότιμα δικό μας και θα το κάνουμε το πιο όμορφο, με δεδομένο τις δυνατότητές μας. Ένα σπίτι που μου λες ότι “μας βλέπεις μέσα σε αυτό”!

Επιτέλους μετακομίζουμε. Και πάλι μαζί. Αλλά αυτό το βήμα θα σημαίνει ότι πλέον κανείς δε θα μπορεί να φύγει. Ούτε εγώ από την Ηλιούπολη για να σε εκδικηθώ, να αιστανθώ όπως παλιά, να γίνω εργένισσα έστω και για λίγο. Ούτε εσύ –αν και δεν το έκανες ποτέ.

Η μαύρη γάτα μου μπορεί να περιμένει. Άλλωστε πριν σκοτώσω τούτο το σπίτι (σου), θα την ξανακάνω μπάνιο. Και τις δύο. Μπας και γίνουν λιγότερο τριχωτές, βρώμικες και μαύρες!

Πηγή εικόνας: eikoweb.deviantart.com

10 Responses to “Μετακομίζω και δολοφονώ τους τοίχους σου!”

  1. princesson 14 Sep 2008 at 03:24

    Καλως ηρθατε λοιπον στη γειτονια μου, εστω κι ετσι.. παντα η κορη θελει ναναι κοντα στη μανα ε; Και κρατα τουτο: οχι το σπιτι σου, κι οχι το σπιτι του. Το σπιτι σας. Αυτο θαναι παντα το μονο, αδιαιρετο, που θα πρεπει ναχει παντα χωρο και για τους δυο σας.

  2. NIOBHon 14 Sep 2008 at 10:34

    Kαλή διαμονή λοιπόν στο…σπίτι σας! :)

  3. demonon 14 Sep 2008 at 20:11

    Θέλει, θέλει! Ευχαριστούμε πριγκιπέσσα.

  4. demonon 14 Sep 2008 at 20:11

    Είναι αστείο, αλλά είναι ακριβής η ευχή σου, Νιόβη μου.

  5. Arlekinoson 15 Sep 2008 at 05:01

    Επέστρεψα ξαφνικά, ευχές και δαίμονες σε κυκλώνουν, αντιθέσεις στα μυαλά όλων

  6. κοκκινη κισσαon 15 Sep 2008 at 23:17

    “Μακρινή κι απρόσιτη
    η γοητευτική άγνωστη
    στέκεται στο παράθυρο
    βαθιά μεσάνυχτα
    κοιτάζοντας αχόρταγα
    με χρυσές ίριδες.
    Η Κυρία της Νύχτας.
    χάνεται μήνες
    έπειτα νιώθεις
    πανίσχυρα μάτια
    καρφωμένα στήν πλάτη σου.
    Η Κυρία της Νύχτας.Δέχεται το χάδι
    με συγκατάβαση
    χωρίς οικειότητες.
    Δέν τρώει ποτέ.
    Αψογοι τρόποι
    πειθαρχημένη περιέργεια
    αυστηρό ινκόγκνιτο
    Η Κυρία της Νύχτας.

    Γάτα ρομαντική?
    Γάτα-Μποβαρύ
    πού δραπετεύει όταν μπορεί
    από τη μικροαστική
    ασφυξία?”

    Ν.Δήμου,Το βιβλίο τών γάτων.

    ενα μικρό δωράκι για τίς γάτες σου!
    καλό φθινόπωρο!

  7. Εύηon 17 Sep 2008 at 00:07

    να μετακομισετε…να εισαστε και πιο κοντα μου…και να ερχομαι συνεχεια για καφεεεε!!Και τωρα εχεις δικιο να φοβηθεις καινα θες να μεινετε Ηλιουπολη!!!χαχαχαχα!!φιλακιαααααα

  8. demonon 19 Sep 2008 at 21:40

    Αρλεκίνε, κράτησες τη μάσκα και το δάκρυ σου; Μην εξαφανίζεσαι έτσι, όνειρο…

  9. demonon 19 Sep 2008 at 21:41

    Καλό Φθινόπωρο να ‘χουμε Κόκκινη Κίσσα! Σ’ευχαριστώ για την αφιέρωση.

  10. demonon 19 Sep 2008 at 21:42

    !!! Ευούλα… είσαι τυχερή που καφέ πίνει ο άντρας, οπότε θα έχουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! Και είσαι ευπρόσδεκτη κι από τους δυο μας. Το γνωρίζεις αυτό.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply